top of page

indebuurt Den Bosch

Perry Henkelman kan het zich nog goed herinneren: op de dag dat de Euro fysiek uitkwam (2002), begon hij zijn eigen woonwinkel in Veghel. Vijf jaar later trok de Bosschenaar naar de Vughterstraat. Daar groeide Living Home Interiors uit tot succesvol bedrijf met drie winkels.

In hartje Den Bosch kijk je je ogen uit in de ‘woonkamer’ van Living Home Interiors. Bij binnenkomst word je meteen overvallen door de stijl: hotel chic. Het lijkt alsof je een andere wereld binnenstapt en in een chique hotel in het buitenland bent. “Als daar je hart ligt, slaag je hier sowieso”, zegt Perry overtuigd. “Veel mensen worden er meteen verliefd op. Het komt best vaak voor dat we in gesprek gaan en een rondleiding door de winkel geven. Vervolgens eindigen we aan de adviestafel met een compleet interieur met alles erop en eraan. Als het raak is, is het ook honderd procent raak.”

Veel vaste klanten
Waarom het deze stijl is geworden? “Dat is eigenlijk vanzelf ontstaan”, concludeert Perry. “Je koopt in wat je mooi vindt en waar je het beste gevoel bij hebt. Vervolgens zie je dat terug in de winkel en zo creëer je een bepaalde stijl.” Perry heeft inmiddels heel wat huizen voorzien van een gloednieuw interieur. “We zijn 18 jaar verder en veel mensen weten ons te vinden. Er zijn klanten bij wie we al twee of drie keer een nieuwe woning hebben ingericht.”

“Hier ligt mijn hart”
“Hier is mijn ziel begonnen en het succes ontstaan”, vervolgt Perry glunderend. Living Home Interiors aan de Vughterstraat 55 functioneert als stijlkamer. De andere vestiging in Berkel-Enschot is drie keer zo groot en dient onder meer als magazijn. En dan runt Perry ook nog woonwinkel Ernes op de Bossche meubelboulevard. “Maar hier ligt mijn hart. Ik ben gewend om hier te zijn en mensen advies te geven.”

Living Home Interiors
Nadat Perry in 2007 een tweede filiaal opende in de Vughterstraat, brak de economische crisis uit. De Bosschenaar moest alle zeilen bijzetten om de winkel in Den Bosch overeind te houden. “We zijn daarna doorgegaan als klein winkeltje in de binnenstad. Vanaf dat moment pakten we door en staan we hier: we hebben drie winkels en zijn een volgroeid bedrijf met 32 man personeel.”

Complete inrichting
Ook horecazaken weten Living Home Interiors goed te vinden. “We hebben onder meer het interieur bij Jaxx Marina in Tilburg, Brasserie 155 in Vught, Hotel ’t Keershuys in Den Bosch, Brasserie Pastis in Rosmalen en Eeterij De Dungense Brug in Den Dungen gedaan. Daarnaast hebben we ook heel wat buitenlandse klussen, waar we vakantiehuizen inrichten.” Wie een nieuw interieur wil, boft: Perry neemt de hele woning voor zijn rekening. “Van de deurmat tot het zolderdakraam: we richten het huis compleet in. Ook als mensen bijvoorbeeld een muurtje willen verplaatsen, dan doen we dit. Bij kleine verbouwingen nemen wij de taken over.”

“De spullen vallen in harmonie samen”
Terug naar de winkel: of Perry nog een favoriet in huis heeft? Na een korte denkpauze: “De collectie verandert zo vaak, dat ik geen specifieke favoriet heb. De spullen vallen in harmonie samen. Elk stukje in de stijlkamer heeft mijn voorkeur. En als iets niet bevalt, gaat het weer weg.” Lachend: “Maar ik heb een creatief brein, dus dat komt zelden voor.”

bottom of page