top of page

Chic interieur met een bijzondere twist

Onze meubels mochten stralen in een van de prachtige projecten van Mirthe Janus - Luxury Interior design. In het artikel van The art of living kun je een kijkje nemen in deze stijlvolle villa. 

Wat enkele jaren geleden nog een gedateerde woning was, is nu een bijzonder toonbeeld van eigentijds wonen met een chic interieur. Om deze transformatie te bewerkstelligen vond een grootschalige renovatie plaats. Hiervoor schakelden de opdrachtgevers de expertise in van interieurontwerpster Mirthe Janus. Met haar creativiteit, inlevingsvermogen en lef wist zij de wensen van de opdrachtgevers feilloos te vertalen in een verbluffend interieur waarin het optimaal genieten is.

In iedere ruimte contact

Toen de opdrachtgevers de woning kochten, verkeerde deze in een verouderde staat. Ze wilden de woning transformeren tot een moderne villa. Alles aan de woning werd vernieuwd. De villa kreeg een strak uiterlijk met open plattegrond, lange zichtlijnen en veel glas, waardoor er vanuit iedere ruimte contact gemaakt kan worden met andere delen van de woning. Dit vormde ook de basis voor het interieur.

3.jpg
7.jpg

Keuken als basis

De keuken vormde de basis van het interieurplan. Deze moest strak, modern en clean zijn, maar ook chic, warm en sfeervol. Het werd een combinatie van een donkerkleurig marmeren blad, donkerbruine kasten en een groot wandmeubel, waar apparatuur zoals een koffiezetapparaat en een oven in is verwerkt. De gietvloer zorgt daarbij voor een strakke basis. Opvallende items, zoals de grote houten eettafel en de hanglampen, geven het interieur een unieke touch.

4.jpg

Ultiem ontspannen

Vanuit de keuken kom je in een grote woonkamer terecht. Mirthe adviseerde onder meer over de meubelstukken en decoraties, de sfeervolle haard, potten en het kunstwerk aan de muur. “Het was voor de bewoners belangrijk dat zij echt tot rust konden komen in hun nieuwe interieur”, vertelt ze hierover. “Ze leiden een druk bestaan en vinden het daarom fijn om thuis ultiem te kunnen ontspannen. Hier heb ik de meubels bij aangesloten. Bijzonder in deze ruimte is ook de grote tv-kast/wandmeubel, die volledig op maat is gemaakt en luxueus is afgewerkt met een lederen bekleding. Daarnaast hebben we op deze etage een gym gecreëerd en een grote garage voor extra gemak en comfort.”

5.jpg
1.jpg
8.jpg
2.jpg

Chic interieur

Aan de vide op de eerste etage bevinden zich de slaapvertrekken. De master bedroom is een sfeervol ingerichte ruimte met een even chic interieur, een walk-in closet en aansluitend een luxe badkamer met ligbad, inloopdouche en uniek wasmeubel. Ook de kinderkamers zijn smaakvol ingericht en staan in verbinding met een twee badkamer. “Naast het interieur dacht ik ook mee over het lichtplan”, vertelt Mirthe. “Hierdoor kunnen de bewoners altijd de gewenste sfeer creëren. Ook hierbij hebben we gekozen voor enkele blikvangers, zoals de verlichting in de hal en boven de eettafel.”

6.jpg

Verrassende elementen

“Mirthe heeft ons bij al deze aspecten ontzettend geholpen”, vullen de bewoners aan. “Het meest indrukwekkende is dat ze ons aldoor heeft weten te verrassen. Met haar ideeën bewijst ze een flinke dosis lef te bezitten en out-of-the-box te kunnen denken, zonder de wensen van de opdrachtgevers uit het oog te verliezen. Overbodig te zeggen hoe blij we zijn met het eindresultaat. We genieten enorm van onze prachtige woning en een chic interieur!”

bottom of page